Simone Spong

In 1999 begon ik als radioprogrammamaker bij de Amsterdamse radio. Het presenteren en alles erom heen beviel me zo goed dat deze uit de hand gelopen hobby inmiddels is uitgegroeid tot een zelfstandig lokaalstation met actieve vrijwilligers. We hebben wekelijks 15 uur zendtijd en maken professionele en zeer gevarieerde programma’s. Een soort van lifestyle magazine dat via kabel, ether, online en mobiel te beluisteren is. Nieuws, actualiteiten, cultuur, muziek, entertainment, food, empowerment, gasten en artiesten, het komt allemaal aan bod via Club-ParadiseFM.


Stichting Club-ParadiseFM is een zelforganisatie, opgericht in 2003 door Simone Spong. De stichting beoogt mensen op verschillende manieren kennis te laten maken met elkaars gewoonten en cultuur en wil daarnaast de samenwerking tussen diverse organisaties stimuleren en centraliseren. Ook wilt de stichting een sociale en maatschappelijke bijdrage leveren aan discussies, en diverse vraagstukken, om samen met luisteraars en participanten suggesties en oplossingen aan te dragen om deze vraagstukken het hoofd te bieden. ‘Club Paradise FM’ heeft de afgelopen tien jaar haar projecten en activiteiten kunnen verwezenlijken uitsluitend met behulp en door de inzet van vrijwilligers. Er zijn geen betaalde krachten in dienst bij Club-ParadiseFM.


Club-ParadiseFM is te beluisteren via het CarribeanFM kanaal van de publieke omroep Amsterdam via de 105.5 FM kabel en de 107.9 FM ether frequentie en inmiddels World Wide via het internet.


Op 25 november 2004 wonnen wij de Salto Award in de categorie ‘Beste nieuwkomer radio 2004’. Club-Paradise is gekozen door de 150 overige radio- en televisieaanbieders, tevens collega’s van het saltokanaal.